Brief van het bestuur – 31 januari 2021

Beste leden, supporters, spelers van KVVA,

 

Hier een derde brief vanuit het nieuwe bestuur van KVVA Verenigt. Voor hen die En hoe staat het er nu voor met de club? En natuurlijk ook: hoe staat het ervoor met jou/ met u? Dat deze situatie te lang duurt, is helder. Het vraagt veel. Gelukkig kunnen de pupillen en junioren bij ons trainen en dankzij de activiteitencommissie is er vaak iets te doen voor hen. Voor veel ouders, verzorgenden een zeer waardevol idee. KVVA is er als speelplek, waar school het helaas niet kan zijn. Voor de jeugd worden er onderlinge wedstrijden verzorgd, trainingen en zelfs af en toe een toernooi met kinderen uit de wijk (zie eventueel de wijkwebsite). Een welkome afleiding!

Voor de senioren (de dames 1 en de herenelftallen) is het nu ronduit saai. Het spel is er niet. Nu kan je denken: het weer is er niet naar, maar dat is nou ook wel de charme van een buitensport. Gewoon de kou in, gewoon lekker bikkelen en daarna opwarmen in de kantine met een stevig glas warme chocomel. Desnoods met slagroom. Maar dat kan dus niet en wanneer kunnen de senioren wel spelen?

 

COVID-19 beleid bij KVVA

Hoe je het ook wendt of keert: als het voorjaar komt, dan wil je naar buiten, dan wil je bewegen en dat moeten we als club dan toch kunnen regelen? Is het niet met voetbal, dan maar als team gezamenlijk hardlopen worden en dan maken we een run-through van de kantine (of via een www.rondjevoorjeclub.nl). Het eerste elftal zal vermoedelijk in mei en juni tegen andere Amersfoortse clubs gaan strijden. Top! Hartstikke leuk! En hopelijk met publiek. Dan hoeven we elkaar niet in de armen te vliegen als we een tegenstander van de mat vegen, maar even op anderhalve meter proosten moet zeker lukken! Het is afwachten wat de komende persconferentie meldt over het corona-beleid.

Hoe is het huidige COVID-19-beleid bij KVVA? De KVVA-kantine, kleed- en doucheruimtes zijn verplicht gesloten. Er mogen geen mensen op de club aanwezig, anders dan voor trainingen of omdat ze als vrijwilliger echt bezigheden voor de club hebben. Deze maatregelen gelden in elk geval t/m 9 februari. Bij overtreding kan KVVA met hoge boetes bestraft worden.

Afhankelijk van de uitkomst van de persconferentie van het kabinet op 2 februari hoopt de KNVB uiterlijk in de week van 9 februari een besluit te kunnen nemen over het wel of niet in aangepaste vorm uitspelen van de competities. Het ziet er overigens niet rooskleurig uit met de nieuwe Britse Covid-19 variant in opkomst. Het KVVA-bestuur is dan ook pessimistisch gestemd over het weer opstarten van de competities. Als er toch weer gespeeld gaat worden, zijn er 2 opties: 1. Alleen de eerste helft van de competitie wordt nog uitgespeeld. 2. De huidige competities worden opgedeeld in twee poules die alsnog een hele competitie uitspelen. Uiterlijk 9 februari is hier dus meer over bekend.

Als de KNVB besluit om de competitie definitief stil te leggen willen de voetbalclubs in Amersfoort richting zomer een eigen stadscompetitie opzetten. Tenminste wanneer er weer normaal getraind en gevoetbald mag worden. Clubs in Amersfoort gaan dan bijvoorbeeld vanaf mei een onderlinge competitie spelen die t/m juli loopt. Of dit ook daadwerkelijk kan, is natuurlijk helemaal afhankelijk van de ontwikkelingen rond het Covid-19 virus. We houden u op de hoogte!

 

KVVA, dé voetbalclub van Amersfoort-West

Als vereniging loopt het ondertussen door en vol energie! We hebben de ledenadministratie op orde, hebben zicht op de financiën en de commissies, zoals besloten bij de ALV van 16/12, zijn van start. Als club staan we ergens voor: we hebben een verhaal te vertellen. Wij zijn de voetbalclub van Amersfoort-West en in het interview met de Amersfoortse Courant noemde we dit ook {LINK}! Vanuit dat idee zijn we ook in gesprek met de gemeente. Zelfbewust, want het idee dat we jarenlang teveel huur voor het Merwedestraat veld hebben moeten betalen, is pijnlijk. Door die schuld moet een streep, ook vanwege de verouderde accommodatie, zoals de kleedkamers, waardoor we te veel geld kwijt zijn aan gas.

Jacco Huurdeman en Nico Janssen hebben een overzicht gemaakt hoe het nu precies zit met de vraag van wie het veld is, van wie de lichtmasten zijn, wie het onderhoud moet doen en vooral ook: wat de staat van de accommodatie is. In de tweede week van februari gaan we in gesprek met SRO hierover. De notitie die is opgesteld wordt ook voorgelegd aan een oud-KVVA-lid die jurist is. Verder geldt dat we ook al contact hierover hebben met enkele raadsleden, want dat we er de smoor in hebben: ja. Dat moeten we natuurlijk allemaal netjes bespreken, maar schuld doordat er te veel in rekening is gebracht (zo zien we het), is niet leuk. Ook voor de partij die dat moet erkennen geldt dat. Naast dit zijn drie vrijwilligers de kantine aan het aanpassen, zodat spullen beter opgeborgen kunnen worden en niet al te beste koelapparatuur verdwijnt. Hessel van Wieren, Patrick Gerth en Frans Nichting doen dat. We willen als het eenmaal kan de kantine een nieuwe impuls geven! Daarvoor komt binnenkort een ledenvragenlijst langs. In deze vragenlijst kunt u ook aangeven wat goed is en wat beter kan! Maar daarmee zijn we er niet.

 

Financiële situatie KVVA

We hebben als club een grotere financiële injectie nodig om te blijven voort bestaan. Om dat te doen waarvoor we al vanaf 1939 in het Soesterkwartier bestaan: voetbal, spelvreugd, kameraadschap. Dit geld willen we ophalen door gebruik te maken van subsidies vanuit de gemeente, daarnaast moeten we met de pet rond. In de buurt, en ook bij de club. Want al hebben veel mensen het financieel zwaar, voor anderen is dat minder het geval. Er zijn onder onze leden ongetwijfeld ook mensen die denken: ik wil nog wel wat extra bijdragen aan de club, in geld…

Er zijn tal van goede redenen te bedenken! Of aanleidingen, als je je thuis moet verantwoorden…
Zoals: ik dronk vaak gratis koffie, maar tja, ik had heus wel wat willen betalen en als de club nu geld nodig heeft, dan…
Of: de club biedt mijn kind eigenlijk superveel plezier en dan krijgen ze ook nog een shirt om in te spelen…
Of: ik keek altijd gratis en voor niets naar het eerste elftal van de dames, van de heren, nou ja, dat was zo leuk, ik…

Afijn, wil je extra geld overmaken, dan mag dat! Graag!

TIKKIE-functie inbouwen naar rekening sponsorcommissie

En misschien wil je juist wel een apart trainingsshirt met clublogo? We hebben de gewone witte shirts met lange mouwen (Link) of een trainingspak (Link) of speciaal voor deze gelegenheid het shirt met korte mouwen: wit of zwart met KVVA-logo. Wil je juist dit shirt, zet dit dan in je betalingskenmerk. Dit shirt doen we vanaf bijdragen van € 20,- of meer. Let wel: zo een shirt kost normaal geld, dus graag aanvragen met een bedrag dat hier rekening mee houdt.

  

Heb je een ander idee hoe we aan extra geld kunnen komen, weet je misschien een goede sponsor, mail sponsorcommissie@kvva.nl of bestuur@kvva.nl En bij alles geldt: als vrijwilliger kan je natuurlijk ook veel doen!

Voor de Subsidiecommissie van KVVA, de Seniorencommissie, de Communicatie-commissie en Activiteitencommissies (zowel senioren, als jeugd) zoekt KVVA nog leden-vrijwilligers die zich voor de club willen inzetten. Met de hulp van de leden; dus jullie hulp kunnen we als club heel veel meer met elkaar bereiken! De (nieuwe) commissies zijn daarvoor heel belangrijk. Dus wil je iets (extra’s) voor de club betekenen? Meld je aan!

Waar ga je je als lid van deze commissie mee bezighouden? De subsidiecommissie richt zich op het aanvragen van subsidies voor bijvoorbeeld het moderniseren en verduurzamen van de KVVA-accommodatie, sportactiviteiten waaraan de buurt ook kan meedoen, bekostiging van jeugdtrainers, etc. De Activiteitencommissie gaat zich bezighouden met organisatie van activiteiten voor senioren of jeugd. Denk aan toernooien, clinics, droppings, dart- of klaverjastoernooi, etc. De communicatiecommissie richt zich op promotie van KVVA in de wijk en bij scholen, op maken van flyers, of informatiemateriaal binnen de club, etc.

Wil je je aanmelden of meer weten? Mail aan secretaris@kvva.nl. Dan nemen we contact met je op.

 

We zijn een Vereniging! We zijn bezig aan een Verandering en wat we willen is Voetballen! En dat zal straks weer gebeuren! De KVVA vlag zal weer gehesen worden!

 

Dus namens het nog immer frisse, nieuwe bestuur,

Op de ALV van 16/12/2020 zijn deze Jacco Huurdeman (penningmeester), Nico Janssen (secretaris) en Ed Wieggers (algemeen bestuurslid) en Marc den Elzen (voorzitter) als nieuw algemeen bestuur met unanieme stemmen gekozen. Op deze winter-ALV is ook een organisatieschema gepresenteerd, die je vindt als je deze ‘link’ {MAKEN met verwijzing naar site} aanklikt. In deze figuur staan de nodige commissies, die in veel gevallen goed bezet zijn en waar plannen worden gemaakt. Vanuit het bestuur is steeds 1 bestuurslid als contactpersoon in een commissie aanwezig om daarmee te borgen dat er samenhang is tussen dat wat de commissies doen. Ook kan deze contactpersoon weer eenvoudig naar het dagelijks bestuur rapporteren wat er in een commissie gebeurt. Uitgangspunt is dat we met veel schouders de club maken. Dit is mooi geïllustreerd in een filmpje van de KNVB (wat in eerdere communicatie ook vaker is meegenomen). Kent u dit filmpje nog niet, klik dan op deze link . De notulen van de ALV zijn als concept gereed en zullen na fiattering door het bestuur bij de agenda van de komende Lente ALV worden aangeleverd.

 

Een hartelijke groet en heel veel sterkte deze periode!

 

O ja, en noteer alvast de komende Lente ALV in uw agenda! Deze is op 18/3/2021.

Per 18/3 organiseert het nieuwe bestuur een extra Ledenvergadering (LV) om een aantal belangrijke besluiten binnen de vereniging te kunnen nemen. KVVA heeft nu bijvoorbeeld nog stokoude statuten (uit 1967) en een zeer gedateerd Huishoudelijke Reglement. We willen als bestuur zo snel mogelijk de statuten moderniseren en een nieuw, bij de tijds Huishoudelijk reglement aannemen. Dit kan alleen via een officiële Ledenvergadering. Daarnaast willen we een contributievoorstel voor het nieuwe jaar doen (waar de LV formeel ook akkoord voor moet geven), willen we niet-betalende ‘leden’ royeren, willen we een vertrouwenspersoon aanstellen, moet we enkele belangrijke financiële besluiten nemen, et cetera. In de volgende KVVA Nieuwsbrief zullen we uitgebreider stilstaan bij de punten die bij de extra LV op de agenda staan. Ook gaan we kijken wat we met de contributie voor volgend jaar doen; voor senioren moeten we kijken of we deze wel kunnen verhogen, omdat er nu minder ruimte is voor het spel L. Zoals eerder aangegeven: de contributie was jarenlang te laag (en als bepaalde kosten dan te hoog zijn, heb je een probleem. Dit bestuur wil daar open over communiceren: het is een probleem dat we samen oplossen. Als bestuur willen we de club heroveren: dat wat we bezitten is ons bezit (en niet van schuldeisers).

 

Marc den Elzen (voorzitter)

 

 

 

Ps. ook een manier om te helpen: al koop je iets via internet, bijvoorbeeld coolblue, mediamerkt of bol.com – start dan vanuit sponsorKliks van de KVVA-site: https://kvva.nl/sponsorkliks/