Competitie KVVA-1 wordt niet hervat!

24 februari 2021

De seniorencompetities in het amateurvoetbal in de categorie A (eerste elftallen Tweede Divisie tot en met vijfde klasse) worden dit seizoen niet meer hervat, zo meldt de KNVB woensdag, een dag nadat het kabinet de laatste maatregelen met betrekking tot het coronavirus bekendmaakte.

De KNVB wilde uiterlijk in het weekend van 10 en 11 april weer beginnen met de amateurcompetities. Die deadline kan door de verlenging van de maatregelen niet meer gehaald worden, doordat de bond clubs minimaal vier weken de tijd wil geven om zich te kunnen voorbereiden op wedstrijden.

Vanwege het afbreken van de competities vindt er geen promotie en degradatie plaats. De indeling voor het komende seizoen zal worden gebaseerd op de indeling van het seizoen 2020/2021.

Zodra de overheid toestemming geeft, gaat de KNVB van start met de Regio Cup, voor zowel de A- als de B-categorie: kleinschalige en regionale toernooien voor amateurverenigingen, met minder lange reisafstanden en de kans op lokale derby’s. In Amersfoort is het de bedoeling om vanaf 1 mei met de Regio cup te starten. KVVA is hierin gekoppeld aan de Posthoorn.

De jeugd uitkomend in de categorie A en de teams tot 23 jaar kunnen de competitie mogelijk nog wel hervatten. De uiterste startdatum van de onder 23-competities is het speelweekend van 10 en 11 april, die van de jeugdcompetities 17 en 18 april.

(bron: nu.nl)