UPDATE: Film ‘Langs de pijngrens’ bij KVVA!

3 juni 2022

Hoe 40 jaar geleden SC Amersfoort zo hard door de knieën kon gaan.

Oud voorzitter Joop Bakkenes en oud speler Rob Snijders (sportclub Amersfoort) bezoeken KVVA  – bij de documentaire ‘langs de pijngrens’ schuiven Rob Snijders en Joop Bakkenes aan. Om half acht gaan zij met Arjan Klaver in gesprek over oude en nieuwe tijden als het om profvoetbal gaat. Is profvoetbal echt definitief verloren gegaan aan de stad Amersfoort? Of is er kans op een terugkeer?  Om 20 uur start de film. Joop Bakkenes zal na de film de derde helft bijwonen en mogelijk nog meer anekdotes opdissen. Bekijk deze preview!

Langs de pijngrens’ is een documentaire over de opkomst en ondergang van het betaald voetbal in de Keistad. Het moment is uitgekiend. Veertig jaar geleden kwam na het uitspreken van het faillissement een einde aan SC Amersfoort en tegelijk het profvoetbal in Amersfoort.

Veel mensen uit Amersfoort en omgeving kunnen gedurende anderhalf uur terugkijken met nostalgie en weemoed. De makers, historicus Addy Schuurman en journalist Arjan Klaver, geven met dit filmisch document eindelijk het antwoord op een vraag die vanaf 1982 tot nu nog doorklinkt: Hoe kan een trotse profclub in de laatste jaren zo hard door de knieën gaan.

Waar: op vrijdagavond 10 juni om 19.30 uur in de kantine van KVVA
Kosten: leden en vrijwilligers van KVVA € 5,- / niet leden € 10,-
Reserveren: via bestuur@kvva.nl