Protestmars tegen uitzetting Ljowa!

25 oktober 2021

Protestmars tegen uitzetting Ljowa en zijn familie op 28 oktober!

Ze wonen al 11 jaar in Nederland, hun drie kinderen zijn hier geboren en bij een eerdere aanvraag kende de rechter het kinderpardon aan hen toe. Toch wil de IND (Immigratie- en Naturalisatiedienst) het gezin Shahbazyan het land uitzetten naar Armenië. Het land waar de ouders vandaan komen. (bron: De Stad Amersfoort.nl)

Bron: De Stad Amersfoort.nl

Ljowa spreekt goed Nederlands. Veel beter dan Armeens, waarin hij maar een paar woorden kent. Hij doet het goed in groep 4 van de Prins Willem Alexanderschool. Hij heeft hier zijn vriendjes en gaat hier ook naar een voetbalclub. Hij voetbalt namelijk bij onze club in de JO9-1 en doet hij iedere week met heel veel plezier! (bron: De Stad Amersfoort.nl)

Bron: Google maps

Om aandacht te vragen voor deze zaak komt er een protestmars op donderdagavond 28 oktober. Deze start om 19.00 uur vanaf de Prins Willem Alexanderschool aan de Frederik Van Blankenheymstraat (bij het Vermeerkwartier), om te eindigen bij het stadhuis. Medescholieren, leraren, vrienden van de sportclubs en anderen worden er verwacht. Van der Lelij: Het hoofd van de school kan vanwege haar functie geen speech houden. Maar verder krijgen we medewerking van de school. We verzamelen die avond op het speelplein. (bron: De Stad Amersfoort.nl)