Regio Cup dan toch van start?

25 mei 2021

KNVB Regiocup voor jeugd

Maandenlang was het niet mogelijk; het spelen van wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar je als voetballer het meeste plezier aan beleeft! Om die reden starten we de voorbereidingen voor het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd op de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. Dit betekent dat we, op basis van de poule-indelingen die al eerder gepubliceerd zijn, nu het wedstrijdprogramma opbouwen. We streven ernaar het programma op maandag 31 mei aan het einde van de dag te publiceren in Sportlink en de Voetbal.nl-app.

De samenstelling van teams mag gedurende de Regiocup wisselen. Enige vereiste is dat spelers dit seizoen ingeschreven staan als lid van jouw vereniging én dat ze uitkomen in de juiste leeftijdscategorie. Mocht er op één van de speeldagen geen wedstrijd gepland staan voor één van de ingeschreven teams van jouw vereniging, staat het iedereen natuurlijk vrij in onderling overleg een oefenwedstrijd te organiseren. Als hulpmiddel hiervoor kun je de ‘lijst vrije teams’ in Sportlink Club gebruiken. De komende week werken we details uit als het gaat om de precieze wedstrijdorganisatie, waaronder het aanstellen van scheidsrechters. Zodra hier meer duidelijk over is, informeren we jullie.

Definitief besluit

Zoals het er nu uitziet volgt er op dinsdag 1 juni een persconferentie waar het demissionair kabinet de eventuele versoepelingen van stap 3 van het openingsplan aankondigt. Direct na die persconferentie nemen we een definitief besluit over het spelen van de KNVB Regiocup voor de jeugd. Tot die tijd zullen we geduld moeten hebben, maar gebruiken we de tijd goed zodat we op 5 juni kunnen starten als dat inderdaad weer mag.

Nationale Voetbaldag en Oranjefestivals

Tijdens de beoogde speelweekenden van de KNVB Regiocup staan verschillende Oranjefestivals gepland én op 12 juni vindt de eerste Nationale Voetbaldag plaats. Omdat die activiteiten in de basis geen wedstrijdactiviteiten met zich meebrengen, kunnen zowel de Oranjefestivals als de Nationale Voetbaldag goed samenvallen met de KNVB Regiocup.

 

Op zaterdag 29 mei kunnen er oefenwedstrijdjes gepland worden bij KVVA, maar alleen in overleg met de wedstrijdcoördinator jeugd van KVVA.