Voetballen bij KVVA in Coronatijd

27 augustus 2020

Vanaf dinsdag 15 december 00.00 u zijn dit de regels m.b.t. het voetballen tijdens de totale lockdown:

-buiten sporten voor spelers t/m 18 jaar is toegestaan!
-vanaf 18 jaar op 1,5 mtr afstand en met maximaal 2 personen!
-deze regels zijn verlengd en gelden in ieder geval tot dinsdag 9 februari 2021.

 

Vanaf donderdag 19 november 00.00 u zijn dit de extra aangescherpte regels m.b.t. het voetballen:

-de competities zijn volledig stilgelegd. In de tussentijd zit de KNVB niet stil en zijn ze bezig met een ‘Plan B’ die het blijven voetballen in tijden van Corona mogelijk moet maken. Wil je hierover meer weten, klik dan hier!
-boven de 18 jaar mag er alleen of in groepjes van maximaal 4 personen getraind worden, waarbij 1,5 mtr afstand gehouden dient te worden. Meerdere groepen van 4 op het veld zijn mogelijk, de trainer is daar geen onderdeel van. Zorg er ook voor dat duidelijk herkenbaar is bij welk groepje iedere speler hoort.
-spelers t/m 17 jaar kunnen gewoon doortrainen in teamverband. Zij mogen ook onderling trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Dit is niet wat de KNVB en NOC/NSF voorstellen, deze richtlijn komt vanuit de gemeente Amersfoort.
-de kantine, de kleedkamers, de douches en toiletten in de kantine zijn allemaal dicht. 

Kijk voor meer informatie op de site van de KNVB! Klik hier.

 

Dit zijn de aangescherpte Corona-maatregelen, die vanaf dinsdag 29 september 2020 om 18.00 u gelden, dus ook bij KVVA:

• voor alles geldt: gezond verstand gebruiken staat voorop;
• heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen;
• ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen;
• sporters kunnen worden geweigerd of naar huis worden gestuurd tijdens de training bij (vermoeden) van klachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, of koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak. Dit geldt niet voor kinderen t/m 12 jaar;
• houd 1,5 m afstand tot personen van 18 jaar of ouder, alleen uitzondering tijdens het sporten en tot kinderen t/m 12 jaar;
• vermijd drukte;
• was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek sportlocatie;
• schud geen handen;
• neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht;
• er vindt een gezondheidscheck plaats voor aanvang van de wedstrijd. De teammanager van het uitteam dient vooraf een formulier in te vullen: de triage. Uit het oogpunt van de AVG worden deze formulieren zorgvuldig bewaard en na 2 weken vernietigd.
• vanaf 29 september 18.00 is publiek 3 weken niet toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden. Dat geldt ook voor ouders die naar de thuiswedstrijd van hun sportende kind willen kijken. Verzamel met het team buiten het hek bij de teammanager/coach/trainer en ga als 1 thuisteam het terrein op.
• bij uitwedstrijden van jeugdleden (JO8 t/m JO19) vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Maar houd je tijdens de uitwedstrijd aan de regels en afspraken! Bekijk vooraf de website van de te bezoeken club.
• vanaf 29 september 18.00 gaan sportkantines tijdelijk dicht dit geldt ook voor horeca bij ondernemende sportaanbieders;
• kleedkamers en douches van sportaccommodaties kunnen gebruikt worden. Voor 18 jaar en ouder geldt, houd hierbij de 1,5 meter afstand, uitzondering tot kinderen t/m 12 jaar. Houd hierbij rekening met de richtlijn om direct na een sportactiviteit de
accommodatie te verlaten.
Kortom, als het kan, kom dan al geheel omgekleed naar KVVA, dan hoeft het team niet in een kleedkamer te zijn! Houd de teambespreking in de dugout op veld 1 (als dat kan) of aan de zijkant van veld 2.
• kaderleden, officials, vrijwilligers, coaches en medewerkers die een rol hebben bij wedstrijden/trainingen mogen aanwezig zijn en worden niet gezien als publiek;
• indien bij een sporter/kaderlid/scheidsrechter Covid-19 wordt vastgesteld, zijn er richtlijnen vanuit de overheid die moeten worden gehanteerd. Kijk hiervoor op de pagina van de Jeugdcommissie voor het stappenplan!

Lees de volledige brochure ‘Algemeen protocol verantwoord sporten’ hier terug.

Tenslotte nog:
Tijdens de wedstrijd mag er niet gezongen, aangemoedigd en/of geschreeuwd (praten met stemverheffing) worden. Trek als het slechter weer wordt een goede jas aan en neem een paraplu mee! Er is een heel beperkte ruimte om te schuilen. Houd 1,5 meter afstand in en om de dug-out en rondom het veld.
Op dit moment is de “shake-hands” vanwege het coronavirus niet mogelijk. Tevens is het belangrijk dat de spelers en begeleiding van teams na afloop van een wedstrijd en met inachtneming van de geldende afstandsbepalingen, zo snel mogelijk de dug-out leegmaken en het veld verlaten. Pas wanneer een team het veld verlaten heeft, kan een volgend team het veld (en de bijbehorende dug-out) betreden. Gebruik alleen eigen bidons of drinken!

Wij zijn dan wel klaar met Corona, maar Corona is nog zeker niet klaar met ons! Houd je dus aan deze afspraken, zo kunnen we o.a. blijven voetballen! Ook bij KVVA!